Metoder

METODER 


Arbejdsgangsbankens processer er dokumenteret i den internationale standard BPMN, og mange af arbejdsgangene er resultatet af kommunernes arbejde med KLAR-metoden.
Standardiseret dokumentation af arbejdsgange


Arbejdsgangsbanken bruger BPMN, Business Process Model and Notation, til diagrammering og dokumentation af arbejdsgange. BPMN er er en international standard for procesdokumentation. KL og KOMBIT bruger BPMN efter fælles retningslinjer, bl.a. til KL Forretningsviden (KLF), som er uddybet i en fælles metodehåndbog, som kan ses her.

Læs Miniguide til at forstå Procesdiagrammer her.KLAR (Kommunernes Lean og Arbejdsgangsanalyse)


Den KL-udviklede KLAR-metode er et metoderammeværk til kommunerne, som indeholder værktøjer og koncepter fra Lean og arbejdsgangsanalyser. KLAR-metoden kan understøtte arbejdet med større og mindre projekter, hvor fokus er tilrettelæggelse af kommunes opgaver f.eks. ved implementering af nye it-systemer, organisationsændringer eller optimering af driften.

KLAR-drejebogen finder du her.
Arbejdsgangsbanken behandler kun personoplysninger om KL's egne medarbejdere.

Siden anvender ikke cookies.

KLAR-kurser

KL udbyder løbende kurser i KLAR-metoden som bliver annonceret på KL's hjemmeside.

Vi skræddersyr også meget gerne et forløb til kommuner, som ønsker selv at afholde kurset eller som ønsker hjælp til at komme igang med at arbejde med arbejdsgangsanalyser. Det kan være i forbindelse med kulturel eller organisatorisk omlægning, digitalisering eller blot et mindre projekt, som har for øje at optimere enkelte arbejdsgange.

Kontakt Jan Struwe Poulsen JTP@kl.dk og hør nærmere.